Web Analytics Made Easy - Statcounter

اعمال و دعاهای مخصوص روز هفدهم ربیع الاول از جمله نماز، روزه و زیارت حضرت رسول صلّی الله علیه و آله و سلّم زیارت همزمان با ولادت حضرت محمد (ص) و امام جعفر صادق (ع) در این مطلب آماده شده است.

به گزارش ایمنا روز هفدهم ربیع الاول، روز ولادت با سعادت رسول خدا حضرت محمّد بن عبداللّه (صلی الله علیه وآله) است و معروف آن است که ولادتش در مکّه معظّمه، واقع شده است، و زمان ولادتش هنگام طلوع فجر، روز جمعه، سنه عام‌الفیل بوده است (عام‌الفیل سالی است که ابرهه با لشکرش که بر فیل سوار بودند به قصد تخریب کعبه آمد، ولی همگی نابود شدند).

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین در چنین روزی در سال ۸۳ هجری قمری، ولادت امام صادق (علیه السلام) واقع شده است و از این جهت نیز بر اهمّیّت این روز افزوده شده است. گرچه آغازماه ربیع الأوّل آمیخته با خاطره غم‌انگیز و اندوه‌بار شهادت امام حسن عسکری (علیه السلام) است، ولی از آنجا که میلاد مبارک حضرت ختمی مرتبت رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه وآله) مطابق روایت معروف، در هفدهم این ماه و طبق روایت غیر معروف، در دوازدهم آن واقع شده و میلاد حضرت صادق (علیه السلام) نیز در هفدهم این ماه است، ماه شادی و جشن و سرور است. از آنجا که هجرت پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) که سرچشمه دگرگونیِ عمیق در جهانِ اسلام و عزّت و شوکت مسلمین شد، و همچنین داستان «لیلة المبیت» در این ماه واقع گردیده، و آغاز امامت پربرکت حضرت بقیة اللّه (ارواحنا فداه) همزمان با شهادتِ پدر بزرگوارش نیز می‌باشد در مجموع از ماه‌های بسیار پربرکت و پرخاطره است، که سزاوار است همه علاقه مندان مکتب اهل بیت (علیهم السلام) آن را گرامی بدارند.

اعمال روز ۱۷ ربیع‌الاول‌ غسل: به نیّت روز هفدهم ربیع ربیع‌الاول. (فلاح السائل، صفحه ۶۱) روزه: از برای آن فضیلت بسیار است و روایت شده هر که روز ۱۷ ربیع‌الاول را روزه بدارد ثواب روزه یک سال را خدا برای او می‌نویسد و این روز یکی از آن چهار روز است که در تمام سال به فضیلت روزه ممتاز است. زیارت حضرت رسول صلّی الله علیه و آله و سلّم: از دور و نزدیک در روایتی از آن حضرت آمده است: هر کس بعد از وفات من، قبرم را زیارت کند مانند کسی است که به هنگام حیاتم به سوی من هجرت کرده باشد، اگر نمی‌توانید مرا از نزدیک زیارت کنید، از همان راه دور به سوی من سلام بفرستید (که به من می‌رسد).‌ زیارت امیرمومنان: علی (علیه السلام) نیز در این روز مستحب است با همان زیارتی که امام صادق (علیه السلام) در چنین روزی کنار ضریح شریف آن حضرت (علیه السلام) وی را زیارت کرد. (همان مدرک، صفحه ۶۰۸) (این زیارت در بخش زیارات، مفاتیح آمده است).‌ نماز: در روز ۱۷ ربیع‌الاول دو رکعت نماز که در هر رکعتی یک مرتبه حمد و ۱۰ مرتبه سوره قدر و ده مرتبه سوره اخلاص است، خوانده شود و پس از نماز در محلّ نماز بنشیند و دعایی که روایت شده است بخواند: اَللَّهُمَّ اَنتَ حَی لاَ تَمُوتُ…‌ دادن صدقه، احسان نمودن و خوشحال کردن مؤمنان و به زیارت مشاهد مشرّفه رفتن: مسلمانان روز ۱۷ ربیع‌الاول را تعظیم بدارند و تصدقه و خیرات نمایند و مؤمنین را مسرور کنند و به زیارت مشاهد مشرّفه بروند. (مفاتیح‌الجنان. فصل نهم. در اعمال ماه ربیع الاول) عید گرفتن: تکریم، تعظیم و بزرگداشت این روز بسیار بجاست، مرحوم «سیّد بن طاووس»، در اقبال، در تکریم و تعظیم این روز به خاطر ولادت شخص اوّل عالم امکان و سرور همه ممکنات حضرت نبیّ اکرم (صلی الله علیه وآله) سفارش بسیار کرده است. بنابراین، سزاوار است مسلمین با برپایی جشن‌ها و تشکیل جلسات، هرچه بیشتر با شخصیّت نبیّ مکرّم اسلام (صلی الله علیه وآله)، سیره و تاریخ زندگی او آشنا شوند و از آن، برای ساختن جامعه‌ای اسلامی و محمّدی بهره کامل گیرند. همچنین یکسال قبل از هجرت رسول خدا (صلی الله علیه و آله)، در چنین شبی معراج آن حضرت صورت گرفت. گفته شده است در این روز به آنچه موافق حقیقت عید است (عمل کند) یعنی به آنچه که در شرع وارد گشته نه آنچه خلاف مقرّرات شرع باشد همچنان که عادت و سنّت پاره‌ای از نادانان است که به لهو و لعب بلکه پاره‌ای از افعال حرام می‌پردازند. برای هر مجلسی لباس مخصوصی و زینتی مناسب آن لازم است و لباس شایسته ی اهل چنین مجلس (ی)، لباس تقوا و تاج آنها، تاج کرامت و وقار می‌باشد؛ یعنی لباس اهل این مجلس تخلّق به اخلاق حسنه و تاج معارف ربّانیه و تطهیر آنها، پاکیزه ساختن دل از اشتغال به غیر خدا و بوی خوش ایشان، ذکر خدا و درود بر رسول خدا و آل طاهرین او {علیهم السّلام} است. (المراقبات. ص ۸۱ – ۸۴)

بیشتر بخوانید: تبریک ولادت رسول اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع) ۹۹ + متن و عکس

کد خبر 453188

منبع: ایمنا

کلیدواژه: چه روزی اعمال روز 17 ربیع الاول نماز 17 ربیع الاول عید ربیع الاول هفدهم ربیع الاول ولادت حضرت محمد ص ولادت پیامبر و امام جعفر صادق اعمال روز هفدهم ربیع الاول شب هفدهم ربیع الاول شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق صلی الله علیه وآله روز ۱۷ ربیع الاول صلی الله علیه ی الله علیه علیه السلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۴۰۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزنه نور / نگاهی کوتاه به زندگی و فضایل حضرت معصومه(س)

پیش‌از آنکه این بانو به دنیا بیاید از فضایل و کرامت‌های ایشان سخن‌ها گفته‌اند و سفارش زیارت قبر شریف‌شان را به دوستان و محبان خود کرده‌اند. از جمله مناقب و شرافت‌های حضرت معصومه(س) صدور زیارت‌نامه مخصوص برای آن حضرت از حضرت علی‌بن‌موسی‌ الرضا(ع) است. جملات این زیارتنامه‌ها حکایت از مقام عظیم آن بانوی بزرگوار دارد، که هیچ بشری قادر به درک آن نیست.

از جمله فضائلی که امام صادق(ع) برای او یاد کرده اند، با عنوان شفاعت از ایشان نام ‌برده‌ و فرموده‌اند: همه شیعیان با شفاعت فاطمه معصومه(س) به بهشت وارد می‌شوند. این حدیث نشان می‌دهد که حضرت معصومه(س) در عرش الهی دارای جایگاه والایی است که اگر زیارت او همراه با معرفت و شناخت درست باشد زیارت‌کنندگان را به بهشت رهنمون می‌شود مقامی‌که والاترین جایگاه یک انسان است.

آیت‌الله جوادی آملی دراین‌باره می‌گویند: حضرت معصومه(س)یک کریمی از دودمان نبوت و ولایت است، به‌جایی می‌رسد که امام هشتم و نهم درباره زیارت و توصیه و سفارش دادند هر کس او را زیارت کند بهشت بر او واجب می‌شود.

چرا به حضرت فاطمه کبری(س)، دختر امام کاظم(ع)؛ فاطمه معصومه(س) می‌گویند؟

شیخ مفید برای امام هفتم ۳۷ فرزند پسر و دختر نقل کرده، دوتای آن‌ها به نام فاطمه هستند. فاطمه کبری و فاطمه صغری. از روی قرائن به دست می‌آوریم که حضرت معصومه(س) فاطمه کبری است.  از ائمه جلالت و تکریم این بانوی بزرگوار بسیار شنیده شد و حتی پیش‌ از ولادت خود حضرت معصومه(س) و پیش‌از ولادت پدر بزرگوارش امام صادق(ع)، درعین‌حال شهرت کامل و گسترده‌ای که حضرت معصومه(س) پیدا کرده این واژه معصومه است.

این نام از کجا برایشان گذاشته شده است؟

وقتی دقت می‌کنیم نه پدر بزرگوارشان و نه برادر بزرگوارشان و نه از هیچ یک از ائمه(ع) این نام را نشنیده ایم. این لقب از کجا نشأت‌گرفته است؟

این لقبی است که مردم بر اثر شدت طهارت و پاکی این بانوی بزرگوار این لقب را گذاشته‌اند. بعضی از القاب است که مردم روی اعمال و رفتار افراد می‌گذارند. مانند پیامبر(ص) که به‌قدری امانت دار بودند که ملقب به محمد امین (ص) شدند. حضرت معصومه(س) هم مردم روی پاکی و طهارت نفس که از آن بزرگوار سراغ داشتند کم‌کم او را ملقب به معصومه کردند که مقام عصمت برای حضرت قائل شدند و در روایات البته تالی تلو عصمت هم دیده می‌شود.

علم و روایتگری در سیره حضرت معصومه(س)

 در میان فرزندان دختر امام کاظم(ع) فاطمه کبری حضرت معصومه (س) به همراه دیگر زنان به‌رغم تهدیدهای حکام سخت، می‌کوشیدند تا روایاتی را که بیانگر فضایل علی(ع) بود برای مردم بیان کنند. شاید به‌علت فعالیت زیاد آن‌ها حلقه علمی و جلسات بانوان از رونق بیشتری برخوردار بوده‌است. ازاین‌رو در تاریخ نقل‌شده است که زنان راوی از امام کاظم(ع) پنج نفر بودند و سه تن از آنان از دختران ایشان و دو تن از اصحاب امام صادق(ع) و ائمه پیش‌از ایشان(ع) بودند. مؤلف کتاب «اعلام النساء المؤمنات» حضرت فاطمه معصومه(س) را از جمله راویان احادیث پدر بزرگوارشان معرفی کرده‌اند.

محدثه بودن حضرت معصومه(س)

شهرت ایشان در بین اصحاب حدیث، عالم بودن ایشان را ثابت می‌کند. نقل و روایت حدیث در زمانی صورت می‌گیرد که حکومت تلاش فراوانی برای از بین بردن راویان و محدثان نموده و در گذر زمان تعداد بسیاری از راویان راستین در مقابل تیم تیغ خصم از بین رفتنه اند. ازاین‌رو اهتمام و تلاش دختران امام کاظم(ع) و به‌خصوص حضرت فاطمه معصومه(س) در توسعه و نشر معارف اسلام ناب نبوی که آن‌ها را بدون واسطه از پدر و برادر خویش درس گرفته‌اند دارای اهمیت است.

این احادیث که به حضرت معصومه(س) نسبت داده می‌شود؛ درباره تأکید بر قیام امام حسین(ع)، دوستی اهل‌بیت(ع)، حدیث غدیر و منزلت است که از اصول و پایه‌های اعتقادی شیعیان محسوب می‌شود و حضرت معصومه(س) با بیان این احادیث نقش رسالت خویش را به‌نحو احسن به انجام می‌رساند و این ممکن نیست مگر با علم و معرفتی که آن حضرت از محضر دو امام معصوم کسب فیض کرده‌است.

منبع: روزنامه قدس

دیگر خبرها

  • محبت به اهل بیت (ع) از نعمت های الهی است
  • روزنه نور / نگاهی کوتاه به زندگی و فضایل حضرت معصومه(س)
  • آغاز رسمی جشن‌های دهه کرامت در حرم مطهر حضرت معصومه(س)
  • رئیس‌جمهور به زیارت حضرت معصومه (س) در قم رفت + فیلم
  • رئیس جمهور وارد قم شد/ رئیسی به زیارت ‌رفت
  • اشتراکات وثیق شیعه و اهل سنت
  • اجتماع بزرگ دختران دانشجو در حرم حضرت معصومه(س) + تصاویر
  • حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها نقش جدی در جریان زیارت داشتند
  • بازدید موزه فاطمی در سالروز میلاد حضرت معصومه(س) رایگان شد
  • حضرت ابراهیم یک پیامبر ویژه است